All for Joomla All for Webmasters
 

Tisztelt Kollégák!

Nagy örömre szolgál, hogy társaságunk választott elnökeként meghívhatom Önöket, az első Arc-, állcsontsebészeti kötelező szinten tartó tanfolyamunkra, amelyet az SZTE akkreditációval, de Budapesten szervezünk (2019 november 28-30 között).

Társaságunk elnöksége a legutolsó szegedi konferenciánk alkalmával megállapodott abban, hogy mostantól rendszeresen szervezünk olyan szakma specifikus továbbképzéseket, ahol tematikus, áttekintő előadások meghallgatásával, megszerezhetjük a működési engedélyünkhöz szükséges kötelező pontszámokat is. Ezért kongresszusainkat ezentúl csak két évente hívjuk össze és a köztes időszakokban, egy 5 éves periódus alatt 2x, kötelező szinten tartó tanfolyamokat szervezünk. Így minden kedves kollégánk szakma specifikus továbbképzéssel is megszerezheti az 5 éves továbbképzési időszak szakirányú kötelező pontszámait. Társaságunk tagsági összetételét is figyelembe véve a továbbképzéseket mind dento-alveolaris, mind arc-, állcsontsebészeti szakterületre is akkreditáljuk, illetve a két továbbképzésnek hol az egyik, hol a másik terület lesz a fő témája.

Magam is aktív több szakma gyakorló sebészeként hallgatója és előadója vagyok hazai és nemzetközi továbbképzésnek, így tudom, hogy a betegellátás és a magánélet mellett milyen nehéz is minden ajánlott és vágyott képzésre eljutni. Hallgatóként, úgy, hogy tudományos folyóiratokból és az interneten szinte minden elérhető, nehéz eldönteni, hogy mi is az ami a pontokon kívül hozzá tud tenni a tudásunkhoz, tisztánlátásunkhoz, magabiztosabb, kevesebb felmerülő kérdéssel a betegek ellátásához. Ha valaki közülünk napra kész tudást akart eddig szerezni, az többnyire külföldre kellett, hogy menjen. Ugyanakkor az európai vagy világkongresszusok tematikája többszekciós átfedéseivel sem tudta minden esetben szolgálni a széles körű továbbképzést. Nem is beszélve arról, hogy ezeket a nagyobb anyagi áldozattal járó topszintű konferenciákat rendszerünk pontszámokkal nem is jutalmazta értékükön.

Ezeket és más szempontokat is figyelembe véve társaságunk, a vezetőségi tagok, illetve az egyetemi tanszékvezetők vezetésével szervezi a továbbképzéseket, amelyeken, a szűkebb területükön mérvadó hazai és külföldi szakemberek előadásaival vesszük át az aktuális, napi szinten felmerülő vagy éppen a speciális, de mégis nagyobb jelentőségű témákat.

Az idei év az első alkalom, ezért próbája is elképzeléseinknek: arc-, állcsontsebészeti bázis ismereteket helyezünk a jelenlegi legmagasabb szintű evidenciákra, eloszlatva a tévhiteket, a helyes diagnosztikai látásmód, és a jó gyakorlat irányába terelni gondolkodásunkat. Ebben a területek hazai elismert szakemberei segítenek. Az előadás sorozat pedig interaktív kerekasztallal zárulna. A későbbiekben az érdeklődést leszűrve a társaság elismert külföldi előadók meghívását tervezi. Az ismertetett témák között a dento-alveolaris szakterület a következő kötelező továbbképzésnek lesz a fő témája. Egy öt éves periódusban egy kötelező szinten tartó részvétel ingyenes mindenki számára, de reméljük, hogy nem csak az az egyetlen motiváció, hanem ettől függetlenül is fantáziát láttok ebben az új rendszerben és, ha már esetleg megszereztétek a pontjaitokat, vagy nem teljesen a mindennapi rutinotokhoz kapcsolódó témákat is taglalunk, mégis részt vesztek, együtt vagytok velünk.
A képzés felkerült az OFTEX-re, a helyszín kiválasztása azonban a résztvevők számától függ. Főtitkárunk összeállított egy igényfelmérő kérdést (alábbi linken várjuk a válaszokat), amelyen a potenciális érdeklődést méri fel. Kérlek Benneteket, hogy felhívásomra reagálva válaszoljatok, hogy ennek segítségével a legmegfelelőbb minőségű helyet választhassuk ki az első ízben megrendezendő továbbképzésünkre.

https://goo.gl/forms/wEAgcKNfvSFfLPZ33

Barátsággal üdvözöl minden tagtársunkat:
Dr. Oberna Ferenc MAÁSZT Elnök”

Támogatók

sponsors400

Egyetemi klinikák

univ clinic

Társaságok

tarsasagok

Folyóiratok

folyoiratok