i Face

 

pdf

1858. január 17-én közölte a frissen indult Orvosi Hetilap annak a cikksorozatnak első részét, amely egy bizonyos Semmelweis Ignác magyar orvos gyermekágyi lázzal kapcsolatos megfigyeléseit és javaslatait tartalmazta. Ehhez a magyar orvostörténetben kiemelkedő fontosságú dátumhoz kötődően invitálták már 2016-ban is az Erkel Színházba a különböző orvosszervezetek képviselőit, tagjait: a köztudottan és hagyományosan a zenével legközelebbi viszonyt ápoló értelmiségi csoport töltse meg ezúttal is – és még sok éven át mindig e napon vagy ennek közvetlen közelében – a hatalmas nézőteret, ezt kívánják most is. Indulásképp Kovalik Balázs Turandot-rendezése került a doktorok elé, azután egy másik nagyprodukció, az Aida, majd egy klasszikus előadás, Puccini Toscája, 2018-ban pedig a gyógyítókat egy tradicionális nagybalettre, a Giselle első előadására invitáltak. 2020-ban egy igazi különlegességet kínáltak: a Figaro lakodalmát a sármos uruguayi világsztár basszbariton, Erwin Schrott főszereplésével. És bár a járvány nem engedte, hogy 2021-es ajándékként átadjanak egy-egy 20. századi és harmadik évezredi magyar egyfelvonásost, ezúttal Donizettivel kárpótolják az említett pandémia miatt az elmúlt években oly sokat dolgozó és küzdő orvosközösséget.

211022

2021. október. 22-én pénteken tartotta társaságunk rendkívüli, vezetőségválasztó közgyűlését, az Országos Onkológiai Intézet, Eckhardt-termében. A közgyűlés előtt társaságunk tagjai Pannon-szekciós tudományos ülésén vehettek részt, 15 rövid tudományos előadást meghallgatva. Oberna elnök úr szervezésében a szekciós ülés -tagjaink visszajelzései alapján is- remek hangulatban és nagyszerű körülmények között zajlott.

A Dental Press Lapkiadó és a Dental World szervezői az IMPLANTOLÓGIA szakterületén kifejtett kimagasló és eredményes munkásságáért Prof. Dr. Vajdovich István részére ÉLETMŰ díjat adományozott, aki munkásságával nagymértékben hozzájárult az implantológia magyarországi és nemzetközi fejlődéséhez. A díjat a Dental World Implantológia Kongresszusának megnyitóján, 2021. szeptember 17-én Dr. Németh Zsolt és Dr. Sidó Levente, a Kongresszus programfelelősei adták át.

Prof. Dr. Vajdovich István

A hírt és a képet tisztelettel köszönjük Dr. Riba Magdolnának, a Dental Hírek és az Implantológia lapok főszerkesztőjének.

image001
 

25 EACMFSparis

25th Congress of the European Association for Cranio Maxillo Facial Surgery 14-16 July 2021 - VIRTUAL EVENT

TOVÁBB A KONGRESSZUS WEBOLDALÁRA

header eacmfs2021

2019. november 28. és 30. között került megrendezésre a MAÁSZT I. Szakmai Továbbképző, Szakvizsgaelőkészítő és Kötelező Szintentartó Tanfolyama. A rendezvényt a Congressline Kft. szervezte, helyszíne Herceghalmon az Abacus Hotel volt.

header 2019tanf

25th EACMFS Congress

Hugo Obwegeser Travel Scholarships
EACMFS is keen to receive applications from Junior Trainee Undergraduate Students – JTUS (excluding Non-European JTUS) and Specialist Trainee Members of EACMFS (plus those who have successfully completed training as specialists within three years of the date of application). These scholarships (up to a maximum of 2000 euros) made on the recommendation of the Endowment Committee are designed to encourage travel to other countries to enhance education and training.

The Blue Book (Teaching Centres List) which is available on the website (www.eacmfs.org) provides details of training centres across Europe.
https://www.eacmfs.org/prizes-and-awards/

Congress Scholarships
These scholarships offer significant support for trainee members to participate in our Biennial Congresses
https://www.eacmfs.org/prizes-and-awards/john-lowry-congress-scholarship/

Educational Grants:
A grant of € 300 per year is available to each Junior Trainee Undergraduate Student – JTUS (excluding Non-European JTUS) and Specialist Trainee Member to support attendance at the Rolling Programme of Education.

Rolling Programme

Courses are linked to the EBOMFS examination curriculum covering all aspects related to the specialty. Trainees are especially invited to attend these courses.
https://www.eacmfs.org/events/

The Endowment Committee of the Association oversees all applications in order to ensure fair distribution of scholarships and the presentation of speedy recommendations to the Executive Committee

Newsletter summer 2019

icoms logo
 
ICOMS 2019
Rio de Janeiro, Brazil
May 21 - 24, 2019
Windsor Convention and Expo Center

google fotok

A megtekintéshez kattintson a Google Fotók feliratra!

Támogatók

sponsors400

Egyetemi klinikák

univ clinic

Társaságok

tarsasagok

Folyóiratok

folyoiratok