Kapcsolat

Levelezési cím: Magyar Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Társaság - 1085 Budapest, Mária u 52.

Email cím: info@maaszt.hu

Kedves Kollégák, kedves Barátaink!

Szeptember 27 és 29. között, 22. alkalommal került megrendezésre a Magyar Arc-, Állcsont és Szájsebészeti Társaság nemzeti kongresszusa. A vendégtársaságok meghívása hagyományától eltérően második alkalommal történt közös szervezés, ezúttal a Szegedi Fogorvos Találkozó rendezvényével.

MAÁSZT kongresszus fényképek és slideshow

A gyönyörű kora őszi időjárás, a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ impozáns helyszíne és a szervezők személye (Prof. Piffkó József, Dr. Seres László, Dr. Laczkóné Dr. Turzó Kinga, Dr. Fráter Márk) szavatolták a sikeres rendezvényt.

486 orvos kolléga és szakdolgozó és 200 hallgató regisztrált a rendezvényre. A színes kiállítói helyszín nagyon jól reprezentálta a cégek fokozott érdeklődését is a rendezvény iránt.

A csütörtöki és szombati napokon összesen 5 szájsebészet témájú szekcióban 48 előadást hallhattunk. A pénteki napon, MAÁSZT rendezvénytől eddig formabontóan, összesen kilenc, 30-40 perces felkért előadás hangzott el (Prof. Dr. Piffkó József, Dr. Joób-Fancsaly Árpád, Dr. Bella Zsolt, Dr. Szalma József, Dr. Marco Blaskovic, Dr. Németh Zsolt, Prof. Dr. Windisch Péter, Dr. Kalmár Hajnalka és Dr. Lászlóffy Csaba). A felkért előadók széles érdeklődésre számot tartó témában hoztak előadásokat, amelyet a résztvevők nagyon pozitív visszajelzései igazoltak.

Csütörtöki napon a MAÁSZT közgyűlése új vezetőséget és elnökséget választott, majd a szervezők a Rektori Hivatal épületében, nagyon jó hangulatú nyitófogadáson látták vendégül a résztvevőket. A szervezők köszöntése után Oberna Ferenc Tanár Úr, újonnan választott MAÁSZT elnök is kedves szavakkal üdvözölte a résztvevőket.

Péntek este a résztvevők vidám sokasága töltötte meg a Hungi Vigadót. A szervezők mind gasztronómiai, mind zenei élmények tekintetében bőkezűen gondoskodtak vendégeikről.

Szombaton a kongresszus zárása előtt került aztán sor, hagyományainkhoz híven, a fiatal előadók díjazására. Mind a ’Fiatalok Fóruma díj’ – azaz a társaság legjobb 35 év alatti előadóinak adományozott díja-, mind a Béres Károly Alapítványi díjazottak meghatározása a szekcióelnökök elfogulatlan pontozása alapján történt. A társaság idei díjazottjai, akik a következő kongresszusunk regisztrációs díjának társaság általi térítését nyerték: Dr. Kiscsatári Ramóna, Dr. Kivovics Márton, Dr. Kovács Noémi, Dr. Kövér Zsanett - dr. Juhász Viviennel megosztva, Dr. Varga Csaba. A Dr. Béres Károly díjat, mely egyösszegű pénzjutalommal jár, a következő kollégák nyertek: 1.helyezés: Dr. Szentpéteri Szófia, 2. helyezés: Dr. Kaján János Zsolt és Dr. Lázár Péter György; 3.helyezés: Dr. Galambos Bence; Dr. Kesztyűs Arthur; Dr. Pintér Gábor Tamás; Dr. Vlocskó Máté.

Összefoglalva reméljük és hisszük, hogy a tudományos ismeretek bővítése mellett a szakmai kapcsolatok és barátságok kialakítására és ápolására is nagyszerű alkalmat teremtett az idei kongresszus.

Dr. Oberna Ferenc MAÁSZT Elnök

Dr. Szalma József MAÁSZT Főtitkár

 

Támogatók

sponsors400

Egyetemi klinikák

univ clinic

Társaságok

tarsasagok

Folyóiratok

folyoiratok